Neste generasjon SSD leverer!

Kjøpe avansert ultrabook? Sjekket hva slags SSD-løsning den byr på?

VIKTIGE FORSKJELLER: SSD med PCIe, knuser SATA og mSATA. Foto: Samsung
VIKTIGE FORSKJELLER: SSD med PCIe, knuser SATA og mSATA. Foto: Samsung Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

SSD har nå blitt standard lagring i alle avanserte bærbare PC-er. Det er bare billligmodellene som fremdeles bruker harddisk, bortsett fra noen større maskiner som har fysisk plass til både SSD og harddisk.

Det har også blitt langt færre av de store bærbare modellene, som mange heller vil kalle flyttbare. Mange velger nok en alt-i-ett-PC i stedet, da får man som regel både mer maskin og skjerm for pengene.

Så de bærbare blir mindre, og først og fremst slankere. Optisk drev er stort sett historie, og den eneste bevegelige delen som er igjen er kjøleviften.

Men hva skjer med SSD-lagring?

2,5-tommerens død

At SSD fikk samme størrelse, fasong og tilkobling som tradisjonelle harddisker var ganske naturlig. Da var det lett å oppgradere både for produsenter og brukere, med enorm forbedring i ytelse som et gledelig resultat.

Selv flere år gamle maskiner fikk nytt liv med en SSD i stedet for harddisk. Med alt det gamle innholdet klonet over tok ikke hele prosessen mer enn en liten time, ofte langt mindre.

Les våre tester av SSD

Men 2,5-tommers format og SATA er formater, både fysisk og elektronisk, som er laget for å håndtere roterende sektorer på et rundt medium og et skrive/lesehode på en bevegelig arm.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer