Neste Windows tar form

- Neste Windows-utgave, Longhorn, blir vårt viktigste produkt de neste ti år, sa Bill Gates.

Publisert
Sist oppdatert

På Microsofts utviklerkonferanse i Los Angeles ble den neste utgaven av Windows, Longhorn, demonstrert for første gang, og delt ut til utviklere.

– Longhorn kommer til å være Microsofts viktigste produkt de nærmeste ti årene, sa Bill Gates helt enkelt da han i går for første gang viste fremtidens operativsystem.

Entusiastiske

Selv om de fleste heldigvis har en sunn skepsis ved visningen av fremtidige produkter som ikke en gang vil være på markedet de neste par årene, var entusiasmen rundt Microsofts Longhorn nærmest skremmende stor ved "debuten". Mer enn 7.000 utviklere – fra både kunder og partnere – gledet seg tydeligvis stort over det Bill Gates og hans kumpaner i rakk og vise frem av den neste Windows-utgaven.

Det mest overraskende med de demonstrasjoner som ble kjørt var egentlig at ingenting gikk galt. Mens erfaringen både med Microsoft og deres konkurrenter er at Murphys Lov er svært tilstedeværende ved visning av ikke-ferdig programvare, klarte Bill Gates og hans undersåtter å gjennomføre tre timers presentasjon av Longhorn uten at systemet gikk i stå en eneste gang. Utrolig. Gates, og hovedansvarlig for operativsystemer Jim Allchin (bildet til høyre), understreket igjen og igjen hvor uferdig Longhorn var, mens spesielt sistnevnte var svært lettet over at ting virkelig fungerte.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer