Neste XBox blir en PC?

RYKTER: Det er alltid spennende med nye rykter angående kommende konsoller, og den siste nyheten er at den nye utgaven av XBox-maskinen vil også spille PC-spill. Det høres interessant ut, og her er detaljene.

Neste XBox blir en PC?
Publisert
Sist oppdatert

Samtlige tre konsollprodusenter holder kortene tett til brystet når det gjelder detaljer om den nye generasjonen maskiner. Men noe info finnes tross alt - Sony har snakket om sin Cell-teknologi, Microsoft har vist frem XNA-plattformen, og Nintendo har allerede sagt at deres neste maskin vil vises frem på E3 neste år. Men harde fakta savner vi fortsatt.

En interessant opplysning som har kommet de siste dagene er at XBox 2, oppfølgeren til dagens maskin, vil muligens kunne spille PC-spill i tillegg til titler spesialskrevet for konsollen. Denne tanken er langt fra fremmed, maskiner som Phantom forsøker allerede å gjøre PC-spill tilgjengelige for konsollbrukere.

Windows i bakgrunnen

XBox 2 med PC-funksjonalitet innebærer at maskinen vil ha en fullverdig PC innebygd, med harddisk, CD-brenner, DVD-avspilling og mus og tastatur. Den vil kjøre Windows, og spille eksisterende PC-spill. Samtidig vil den selvsagt støtte spill utviklet spesielt for XBox 2, samt være bakover-kompatibel med eldre XBox-spill. Det virker som om maskinen vil kreve en PC-skjerm eller en HDTV til å fungere korrekt, noe som dessverre begrenser mulighetene en del - spesielt i Europa, der HDTV ikke er utbredt i det hele tatt.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.