Nesten 4.000 nordmenn har bedt Google om å bli fjernet

…men over halvparten av forespørslene blir avvist.

TALLENES TALE: Av nesten 20.000 nettadresser har Google bare fjernet 7.000 av dem, basert på forespørsler fra nordmenn. Foto: GOOGLE/PÅL JOAKIM OLSEN
TALLENES TALE: Av nesten 20.000 nettadresser har Google bare fjernet 7.000 av dem, basert på forespørsler fra nordmenn. Foto: GOOGLE/PÅL JOAKIM OLSEN Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

I en rettssak for halvannet år siden, besluttet EU-domstolen at individer skulle få muligheten til å be søkemotorer som Google om å bli fjernet fra søkeresultatene.

LES MER: Du kan få fjernet deg selv fra Google-søket

Men selv om man søker om fjerning, er det slett ikke sikkert at man får ønsket sitt oppfylt. Blant annet vil søkemotorene veie forespørselen mot graden av offentlig interesse. Lenger ned i saken kan du se hva som fjernes og ikke.

Nesten 4.000 nordmenn har sendt forespørsel

På Googles nettsider for innsynsrapport har søkegiganten nå gått ut med detaljer om hvor mange forespørsler de har mottatt.

Nesten 4.000 nordmenn, 3.777 for å være nøyaktig, har til sammen bedt Google om å fjerne 19.811 nettsider fra søkeresultatet. Av disse har Google fjernet 7070 sider, altså 41,4 prosent.

Verdt å merke seg er at nettsidene som fjernes fra søkeresultatet ikke fjernes på alle søk – bare når det søkes etter bestemte ord; i praksis søkerens navn.

Totalt har Google mottatt forespørsler fra nesten 350.000 europeere, og selskapet har fjernet 42 prosent av de over 1,2 millioner sidene som er blitt klaget på.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer