Nesten ingen bruker Netscape

Microsoft og Internet Explorer eier nå så og si hele nettlesermarkedet alene. De siste undersøkelsene viser en markedsandel på 95,3%!

Nesten ingen bruker Netscape
Publisert
Sist oppdatert

Selv om Mozilla 1.0 ble klar for en måneds tid siden, og Netscape 7.0 foreligger i betaversjon, hjalp det ikke særlig mye på markedsandelen til den en gang så mektige nettleseren. Tallene for juni viser en markedsandel totalt på 3,4%, hvorav den aldrende Netscape 4.x fortsatt er Netscapes mest populære nettleser med en markedsandel på 1.3%.

Smuler igjen

Mozilla 1.0, som ble lansert i begynnelsen av juni, hadde en markedsandel på 0,4%, mens vår egen Opera hadde økt sin markedsandel med 0,2 prosentpoeng til 0,7% i løpet av den siste måneden.

Den mest brukte nettleseren for øyeblikket er ikke uventet Internet Explorer 6, med hele 46,4% markedsandel, fulgt av versjon 5.5 og 5.0 av samme nettleser. Internet Explorer 4.0 er fortsatt brukt av 1,3% av verdens surfere.

Det er statistikkselskapet OneStat som har utført undersøkelsen, som omfatter over 2.000.000 registrerte besøkende fra 100 forskjellige land, som har vært innom flere tusen nettsteder som bruker et av OneStats programmer for statistikkberegning. Det er med andre ord snakk om en svært omfattende global undersøkelse med stor grad av troverdighet, i følge OneStat.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer