Nesten lydløs PC

Susing og hvining, klikking og tikking, det er hva en ordinær PC gir fra seg av spetakkel. Graden kan være forskjellig, men den er både hørbar og ofte irriterende. Etter hvert som stadig flere PCer inntar de forskjellige rom i heimen bygger det seg opp et lite inferno. Er det ikke noe å gjøre med dette? Det er faktisk mange anerkjente metoder.

Publisert
Sist oppdatert

Hva kan gjøres mot støy?

Det er to typer inngrep som kan gjøres. Den ene er å gå løs på årsaken til støyen, den andre er å stenge støyen inne, slik at den ikke når fram til våre ører.

Det beste resultatet får du når begge metodene brukes.

Da kan man begynne med å finne den mest stillegående viften, regulere hastigheten på denne til det beste kompromisset mellom kjøling og støy.

En stillegående harddisk er også en nødvendighet.

Videre trenger man en strømforsyning med stor, gjerne 120mm, langsomtgående vifte.

En tilsvarende stor kabinettvifte er også gunstig, for å hjelpe til med å forsyne maskinens indre med kjølende luft fra omverdenen.

Til slutt kler du innsiden av kabinettet med støydempende matter.

Pass på at kabinettet er stort nok til å gi god luftsirkulasjon. Små og trange kabinetter er omtrent umulige å gjøre virkelig støysvake.

Kjøpe ferdig?

Hvis du ikke har lyst til å gjøre alt dette selv, så kommer det snart en fiks ferdig løsning, hvor alle grep allerede er tatt.

Vi har fått låne en PC fra Mamoz, samme konfigurasjon som de sendte til vår Månedens PC, men i et nytt Breeze-kabinett.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer