Canal Digital og TV 2 Sport 1

Nesten én million får tilgang til sportskanal

TV 2 og Canal Digital er omsider enige om en distribusjonsavtale for TV 2 Sport 1.

TV 2 SPORT 1: Flere norske TV-kunder vil se bilder som dette nå som TV 2 og Canal Digital er blitt enige. Foto: Mike Egerton/Pa Photos/NTB Scanpix
TV 2 SPORT 1: Flere norske TV-kunder vil se bilder som dette nå som TV 2 og Canal Digital er blitt enige. Foto: Mike Egerton/Pa Photos/NTB Scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Få dager før en ny sesong i Premier League sparkes i gang, annonserer TV 2 og Canal Digital at en nye avtale mellom de to partene er på plass, og det innebærer at 950.000 husstander får tilgang til sportskanalen TV 2 Sport 1.

Kanalen blir tilgjengelig i Familiepakken for Canal Digital og Grunnpakken for Telenor Norge, og viser blant annet fotballkamper fra Champions League, Europa-ligaen, landskamper i Nations League og Premier League, men også annen idrett som ishockey, håndball og sykling. Kundene vil få tilgang til to Champions League-kamper i uken og tippekampen fra Premier League hver lørdag.

Overfor Aftenposten sier Tormod Sandstø, kommunikasjonssjef i Canal Digital, at de er fornøyde med å få på plass denne avtalen, men ønsker ikke å oppgi hvor mange av de rundt 950.000 kundene som har Familiepakken og Grunnpakken.

Sjefredaktør og administrerende direktør i TV 2, Olav T. Sandnes, opplyser at de med denne avtalen vil nå nærmere 80 prosent av norske husstander.

– Med denne avtalen styrker vi det langsiktige samarbeidet med Telenor og Canal Digital innenfor sport og med film og serier. Vi er glade for enigheten om TV 2 Sport 1, slik at enda flere kan nyte godt av fantastisk sportsinnhold fra TV 2, sier han i pressemeldingen.

Canal Digital-kunder får tilgang til TV 2 Sport 1 i morgen, 6. august.

Lange forhandlinger

Lanseringen av TV 2 Sport 1 i fjor har ikke vært helt uten problemer for TV-kanalen, og det var kun Get, RiksTV og Viasat som var med fra dag én.

Det har tatt flere måneder med forhandlinger for å få Altibox og Canal Digital med på laget.

I mars i år gikk Lyse, eier av Altibox, hardt ut mot TV 2 fordi de ønsket å ha TV 2 Sport 1 inn i grunnpakken og få alle til å være med å betale, meldte Kampanje. TV 2 omtalte uttalelsen til Lyse som «overraskende» og mente at den inneholdt flere feil.

Samme dag skrev Dagens Næringsliv at TV 2 har gått til søksmål mot Get, blant annet relatert til TV 2 Sport 1.

Forrige måned tok riktig nok Altibox TV 2 Sport 1 inn i varmen.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer