Netcom lanserer miniruter

Hemmeligheten er avslørt.

Dette er miniruteren Netcom lanserte 22. mars. Foto: Netcom.no
Dette er miniruteren Netcom lanserte 22. mars. Foto: Netcom.no Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Artikkelen er oppdatert med ny informasjon 22. mars.

Søndag kjørte Netcom en annonse i flere norske aviser; en liten teaser om at det bare var ett døgn igjen til en stor hemmelighet skulle avdekkes. Spekulasjonene gikk i retning iPad, Google Nexus One og helt andre ting.

- Jeg kan si såpass at det ikke er en iPad, sa kommunikasjonsrådgiver i Netcom, Øyvind Vederhus, til DinSide da vi ringte ham på søndag.

DinSides lesere er ikke som andre lesere og noen brukte deler av søndagen på å finne frem til Netcoms hemmelige side, som avslørte at det var en miniruter det var snakk om.

Det var helt riktig gjettet.

Trådløs ruter overalt

Netcoms miniruter er litt større enn en fyrstikkeske og går på batteri. Når du har satt inn et SIM-kort og slår den på, fungerer den som en mobil bredbåndsløsning, men i motsetning til tidligere mobile bredbåndsløsninger, har den ingen USB-port og kan brukes av flere enheter samtidig - 5 for å være nøyaktig.

Dermed kan du f.eks. ha et møte på en café og bruke miniruteren for å gi alle møtedetalkerne nettilgang, eller i bilen på vei til hytta for å slippe å belaste hvert mobilabonnement med datatrafikk. Kravet er selvsagt at enhetene har støtte for trådløst nettverk.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer