Netdrive - lagring over nett

Stasjon W: er hjemmeområdet ditt. Uansett hvor du befinner deg i verden...

Publisert
Sist oppdatert

I det siste har vi omtalt forskjellige løsninger som synkroniserer mapper og filer på flere datamaskiner, over Internett. To av de mest populære tjenestene til formålet er Windows Live Mesh fra Microsoft, og DropBox.

Mens den store fordelen ved de to tjenestene er at dataene er tilgjengelig uansett, også off-line, er ulempen at begge løsningene har en grense på hvor mye data som kan synkroniseres. For Live Mesh er den 5 GB, for DropBox er den 2 GB, for større datamengder koster tjenesten penger.

Alt liggende på ett sted

Så hva gjør du da - hvis du både ønsker nær ubegrenset lagringsplass, og at dataene dine skal være tilgjengelig uansett hvor du befinner deg? Det er her Netdrive kommer inn i bildet.

Dette programmet lager nemlig en forbindelse mellom PCen din sitter på, og en annen PC eller server et annet sted i verden, via Internett. Måten den gjør det på, er så enkel som den får blitt: den andre PCen eller serveren dukker opp som en stasjonsbokstav i Windows Utforsker:

Du kan til og med starte programmer, og spille av filmer og musikk (hvis forbindelsen tillater det, selvsagt).

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer