Netflix lanserer superenkel fartsmåler

Skal fungere på alle dingser som har en nettleser.

FUNKER OVERALT: Har dingsen din en nettleser, kan den også kjøre den nye Netflix-fartstesten. Foto: BJØRN EIRIK LOFTÅS
FUNKER OVERALT: Har dingsen din en nettleser, kan den også kjøre den nye Netflix-fartstesten. Foto: BJØRN EIRIK LOFTÅS Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Lurer du på hvor raskt nett du har - akkurat der du befinner deg nå? Det finnes en rekke tjenester som lar deg måle hastigheten, for eksempel speedtest.net og vårt eget Surfometer, men ingen er så enkle som fartstesten på Fast.com.

LES OGSÅ: Kan de plutselig skru opp prisene?

Reklamefritt

Testen er helt uten reklame og andre elementer som kan påvirke nedlastingshastigheten, og resultatet er alltid klart i løpet av få sekunder. Du behøver ikke trykke noe, og testen krever heller ingen plugins til nettleseren av noe slag for at den skal fungere.

Bak Fast.com står ingen ringere enn Netflix, som har lansert tjenesten for at brukerne deres kan sjekke hva de kan forvente av kvalitet - uansett om de sitter ved en PC, TV, nettbrett, mobiltelefon, spillkonsoll eller annen Netflix-kompatibel enhet som har en nettleser.

OPPDATERT: I motsetning til mange andre fartsmålere, måles ikke hastigheten mellom deg og din internettleverandør isolert, men mellom deg og Netflix' egne servere. Hvis det er store avvik mellom hastigheten du oppnår med fast.com i forhold til andre fartsmålere, kan du få dermed få avklart om eventuelle problemer ligger hos deg eller mellom din internettleverandør og Netflix.

LES OGSÅ: Slik blir Chrome en musikkmaskin

Hvor rask tilkobling trenger du?

Mål selv

Hvilket resultat får du? (Avsluttet)
Mellom 50 og 100 Mbps(29%) 2162
Mellom 30 og 50 Mbps(20%) 1516
Mellom 20 og 30 Mbps(14%) 1089
Mer enn 100 Mbps(14%) 1067
Mellom 10 og 20 Mbps(12%) 894
Mellom 0 og 10 Mbps(11%) 832
Avstvemningen er ikke styrt og reflekterer kun lesernes egne meninger.


Skal du streame film i full HD-kvalitet fra Netflix, er minimumskravet til båndbredde 5,8 Mbps. Netflix er i ferd med å innføre en smart komprimering som skal redusere dette behovet til 4,64 Mbps.

En av årsakene er at stadig flere strømmer video via mobilnettet. Med den nye kompresjonen kan brukerne spare minst 20 prosent av databruken.

Det kan du lese mer om her.

Husk samtidig på at hvis flere deler internettlinje og er på nett samtidig, bør den totale båndbredden i nettet være vesentlig høyere enn dette.

LES OGSÅ: Ti ting du bør passe deg for på internett

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer