Skru av forhåndsvisning av trailere i Netflix?

Netflix' «møkkafunksjon» kan ikke slås av

Den irriterer vettet av folk, men det finnes ingen måte å skru den av på.

OMSTRIDT: Jo da, det kan være kjekt med trailere, men ... Foto: Kirsti Østvang
OMSTRIDT: Jo da, det kan være kjekt med trailere, men ... Foto: Kirsti Østvang Vis mer
Publisert

Mange av oss har vært der. Vi har satt oss godt til rette i sofaen, dempet lysene og sørget for at lydplanken til TV-en står på som den skal.

Så åpner vi Netflix, og før vi har rukket å få overblikk om det er noe nytt vi ønsker å se, begynner traileren for en ny egenprodusert film å spille av. Argh.

Vi scroller videre nedover, stopper opp i noen sekunder - og så kommer det igjen. En trailer på autoplay. Og musikk på full guffe. Irriterende musikk. Gjerne generisk såkalt «stock»-basert musikk Netflix tror passer stemningen til akkurat den filmen eller TV-serien (spesielt på gammelt innhold slår dette til).

Vi prøver å scrolle både ned og opp igjen for å slippe unna, men det går ikke. Hjeeeelp!

Netflix mener du vil ha det

For det går i utgangspunktet ikke. Netflix lar deg nemlig ikke skru av automatisk avspilling av trailere. Ifølge Huffington Post har de data som viser at abonnentene liker denne funksjonen. Og de gjør det for å få deg til å fortsette å se.

Visuelt ser det jo ganske pent ut også, men ... virkelig?

... nettet sier noe annet

Et kjapt google-søk gir nok av artikler og diskusjonstråder om funksjonen, som virkelig virker å irritere vettet av folk:

«Mgmorden» på Reddit er også rimelig frustrert:

«Auto-play alone I don't like but can live with - but I absolutely DESPISE. LOATH. ABHOR, that damned auto-preview thing while scrolling through the guide», skriver han i en tråd.

I det minste er han ikke alene, som «MissAlchemist» så fint skriver:

«The fact that we can turn off auto-play but not auto-preview is beyond me. Truthfully, I am relieved to know that I am not the only one who gets physically agitated by these deceitfully serene thumbnails.»

Alt håp er ikke ute

Så viser det seg at det finnes et triks for å skru av autoplay på Netflix-trailere med nettlesertillegg kalt Netflix Tweaked, som finnes til Chrome og Firefox. Men da må du strømme via disse to nettleserne.

Skal du se Netflix på andre måter, for eksempel via en TV-app, er det imidlertid kjørt.

Eneste redning da kan være å skru av lyden mens du finner det du vil se på.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer