Derfor kan du ikke se nye Black Mirror på Apple TV

Netflix' nye interaktive film fungerer ikke på alle enheter

Heller ikke Chromecast kan brukes.

KOMPATIBEL: Du ser om du kan se den nye interaktive filmen på Netflix ved at det er en rød boks med hvit stjerne på omslagsbildet. Her ser vi den i iPhone-appen. Foto: Kirsti Østvang
KOMPATIBEL: Du ser om du kan se den nye interaktive filmen på Netflix ved at det er en rød boks med hvit stjerne på omslagsbildet. Her ser vi den i iPhone-appen. Foto: Kirsti Østvang Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Netflix' nye Black Mirror-film, Bandersnatch, blir omtalt som en revolusjon innen interaktiv TV. Du kan nemlig selv styre utfallet av filmen, og velge hva hovedkarakteren Stefan skal gjøre underveis. Ifølge Digital Spy skal det være over en billion utfall.

Ironisk nok er den dog ikke tilgjengelig på en av de mest populære TV-boksene, Apple TV. Ifølge Mashable er mange brukere rasende.

Prøver du å starte Bandersnatch på en Apple TV, vil du bare få en kortversjon av filmen med beskjed om ar du må bruke en annen, kompatibel enhet. Det vil heller ikke være mulig å se en linær utgave av filmen, da den ikke finnes.

Dessverre står heller ikke Googles Chromecast-plugg på den listen. Dermed er to av de mest populære strømmedingsene på markedet utelukket.

DETTE KAN DU BRUKE: For å se Black Mirror: Bandersnatch må du bruke nyere smart-TV-er, de fleste strømmespillere, spillkonsoller og nettlesere, sam enheter med iOS eller Android, opplyser Netflix i en e-post.
DETTE KAN DU BRUKE: For å se Black Mirror: Bandersnatch må du bruke nyere smart-TV-er, de fleste strømmespillere, spillkonsoller og nettlesere, sam enheter med iOS eller Android, opplyser Netflix i en e-post. Vis mer

Hva er greia?

Netflix vil ikke røpe den nøyaktige årsaken til hvorfor den interaktive funksjonaliteten ikke fungerer på alle enheter strømmetjenesten kan brukes med, ifølge Mashable.

- Selskapet fortalte at det hadde noe med «support» å gjøre, men har ikke forklart noe utover det, skriver nettstedet.

Det finnes andre interaktive tjenester, som HBOs Mosaic-app, som fungerer fint på Apple TV.

Bandersnatch ble dog skrevet i et programmeringsspråk kalt Twine, og Mashable spekulerer i at Netflix ikke har oppdatert sine apper på hverken Apple TV eller Chromecast til å støtte dette.

Hva skjer i fremtiden?

Så gjenstår det å se om det vil endre seg. Til Variety sier Netflix-sjef Tod Yellin at han ikke ser på det som noe stort problem:

- Nesten alle husholdninger med Netflix har en enhet som kan spille Bandersnatch, sier han.

Blir denne type innhold veldig utbredt, kan det hende de endrer oppfatning.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer