Netflix tester tilfeldig avspilling

Klarer du ikke bestemme deg for hva du vil se?

TESTING, TESTING: Netflix jobber konstant med å finne nye måter å få oss til å bruke tjenesten mer. Her er den nyeste funksjonen de tester ut. Foto: Pål Joakim Pollen
TESTING, TESTING: Netflix jobber konstant med å finne nye måter å få oss til å bruke tjenesten mer. Her er den nyeste funksjonen de tester ut. Foto: Pål Joakim Pollen Vis mer
Publisert

Netflix tester stadig vekk nye funksjoner som både blir noe av og aldri ser dagens lys. Både vi og Netflix selv er usikre på om deres nyeste testforsøk kommer til å slå an.

Ifølge TechCrunch holder strømmetjenesten nemlig på å prøve ut en «Shuffle Play»-funksjon, altså en funksjon for tilfeldig avspilling slik vi er vant med fra musikkapper.

Finnes flere steder

Det kan se ut som Netflix tester ut den nye funksjonen flere steder. Noen har fått den opp på hjemskjermen under brukerprofil-ikonet sitt. Når man trykker på den, vil Netflix tilfeldig plukke ut noe de tror du man like.

- Det kan være en film eller en serie du ser på for øyeblikket, noe du har lagret i listen din eller en tittel som ligner på noe du allerede har sett, sier Netflix, ifølge TechCrunch.

- Hvem pokker ønsker dette?

Dinsides teknologiredaktør Pål Joakim Pollen uttalte følgende da han så funksjonen hos seg:

- For noe tull. Hvem pokker ønsker å se på noe helt tilfeldig, tenkte jeg. Jeg har aldri trykket på den.

Ikke alle ser ut til å være enige med han, dog.

Eller jo, faktisk ...

For øyeblikket er knappen bare synlig i Netflix' app for TV-er.

Som vår teknologiredaktør har flere også sett shuffle-funksjonen i sidemenyen Netflix. Dette er en annen variant de holder på å teste ut, bekrefter selskapet overfor TechCrunch.

Da The Verge prøvde denne, fikk de opp en episode av serien Umbrella Academy med forklaringen «fordi du så på Spider-Man».

Se videoen under hvordan det gikk da vi prøvde den ut (det er en grunn til at det fortsatt bare er en test, for å si det sånn).

Video: Pål Joakim Pollen Vis mer

Ikke tatt en avgjørelse

Det er ikke første gang strømmetjenesten tester ut tilfeldig avspilling. I fjor prøvde de ut en funksjon hvor du kunne velge en populær serie og så ville en tilfeldig episode bli avspilt, ifølge TechCrunch.

Netflix skal foreløpig ikke ha bestemt seg for om den nye shuffle-funksjonen vil dukke opp for alle. Håper du den kommer?

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer