Netgear og Jensen trådløst nettverk

Vi har testet to produkter fra forskjellig fabrikanter, men de importeres av samme norske leverandør. Trådløst nettverk er praktisk, morsomt og etter hvert svært enkelt å sette opp. Stort sett.

Netgear og Jensen trådløst nettverk
Publisert
Sist oppdatert

I et trådløst nett trengs det minimum ett aksesspunkt som betjener PCene i nettverket. For dekning av mindre områder, for eksempel en enebolig eller en mindre bedrift, er det tilstrekkelig med ett enkelt aksesspunkt. Hvis det er et større område som skal dekkes kreves det gjerne flere, for å sikre dekningen.

Aksesspunktet vi har testet denne gangen kommer fra Netgear, og modellen heter ME102.

Oppkobling av aksesspunkt

Heldigvis har det blitt svært enkelt å sette opp nettverksutstyr, dersom du ikke skal ha spesielle løsninger med høy grad av sikkerhet, eller tilby spesielle tjenester ut på Internet.

Derfor fant vi ut, etter å ha kikket gjennom den korte installasjonsveiledningen, at det var verdt et forsøk å bare koble strøm og nettverksledning til aksesspunktet. Standardverdiene så ut til å være tilstrekkelige for å oppnå kontakt, det eneste vi måtte endre var ESSID, det grunnleggende ”kodeordet” som sørger for den laveste grad av sikkerhet i trådløse nett. Mange leverandører bruker ”default” som kodeord, men Netgear bruker ”Wireless”. Selv har vi vår egne hemmelige koder, som vi bytter på i blant, på samme måte som passord.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer