Netscape 5 i rute

Den første testutgaven av Netscapes "Gecko"-nettleser er frigitt til utviklere. Gecko er det første resultatet av Mozilla-prosjektet som Netscape startet i januar. Gecko er det endelige navnet på NGT ("next generation technology").

Netscape 5 i rute
Publisert

Gecko, eller NGT, som vi har 1682">skrevet om tidligere, er den største nyheten i Netscape Communicator 5. Den neste store oppdateringen til Communicator forventes i løpet av første halvår 1999.

Ikke for alle

Hvis du ønsker å laste ned testutgaven, er du nødt til å melde deg inn i et av Netscapes utviklerprogrammer. Det er ikke gratis, men det rimeligste koster ikke mer enn 100-dollar i året. Netscape har lagt inn denne begrensningen, siden de ønsker at utviklerne skal bli kjent med produktet en stund før de offentlig tilgjengelige betaversjonene slippes.

Gecko, som alene ikke er større enn at den får plass på en diskett, støtter alle de nyeste standardene for websider. Det inkluderer XML, HTML 4.0 og CSS2. Hastigheten og minnekravene er også betydelig forbedret. Størrelsen og resurskravene gjør Gecko interessant for mindre maskiner som f.eks. PDAer og smarte telefoner.

Mozilla er ikke Netscape

Det er meningen at andre enn Netscape skal kunne benytte resultatene av Mozilla-prosjektet i egne produkter. Netscape har naturligvis sin egen kvalitetskontroll og vurdering av de bitene de velger å putte inn sitt eget produkt. Communicator vil også inneholde en rekke andre moduler som ikke kommer fra Mozilla-prosjektet. Det er nå naturlig å tro at Java-VMen (Java Virtuell Maskin) nå vil komme direkte fra Sun. Den kildekoden finner du ikke på Mozilla.org.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.