Netscape 6 med ny beta

En ny betaversjon av Netscapes ferskeste nettleser er nettopp blitt gjort tilgjengelig. Vi har tatt en titt på programmet, og gir deg oversikten over nyhetene samt våre inntrykk.

Netscape 6 med ny beta
Publisert

I april i år kom nyheten om at en betaversjon av Netscape 6 kunne lastes ned. Nå, fire måneder senere, har utviklerne sluppet noe de kaller Preview Release 2 – altså en ny betaversjon. Det er ikke en revolusjonerende oppgradering i forhold til den forrige betaversjonen, men gir et godt innblikk i hva vi kan vente oss av det ferdige produktet som kommer i slutten av året.

Hva er nytt med versjon 6?

Netscape har gjort en rekke drastiske endringer og forbedringer i forhold til 4,x-serien, både utvendig og innvendig. Her er en rask oversikt over nyhetene:

Et penere ansikt: Netscape 6 ligner ikke noen andre nettlesere. Knappene og menyvalgene har nå fått et stilig, moderne design, som i tillegg kan modifiseres ytterligere. Du kan bytte på fargene og fontene, eller skifte ut hele designet fullstendig. Utviklerne har nemlig tatt med en ”skins”-funksjon, som vi kjenner fra programmer som WinAmp. Det følger to ”skins” med Netscape 6, og flere vil bli tilgjengelige for nedlastning etter hvert.Ikke bare utseende: Også på innsiden har Netscape 6 gjennomgått en total forandring. En helt ny motor (Gecko-motoren) er tatt i bruk. Gecko gjør at Netscape tegner sider raskere, og støtter flere standarder som HTML 4.0 og CSS. Dette gjør jobben enklere for webutviklere, som nå kan lage sider som ser like bra ut i de nyeste versjonene både av Internet Explorer og Netscape.Mange nye funksjoner: Netscape vil gjerne gi deg mer enn bare en nettleser. E-post, chat og andre kommunikasjonsmuligheter er innebygd, og har flere muligheter enn mange lignende programmer. Nå kan du for eksempel starte en chat rett fra e-post-leseren. På venstresiden av Netscape-vinduet finner du også en egen spalte med nyheter, linker og annen nyttig eller unyttig informasjon.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer