Netscape 8

Netscape versjon 8 ble sluppet i prøveversjon i dag, med et eget sikkerhetssystem, RSS-støtte og med valgfri web-motor. Vi tar AOLs siste nettleser på en runde i labben.

Netscape 8
Publisert
Sist oppdatert

Uansett hvordan du ser på det er Netscape-nettelseren en viktig del av nettets historie. Etter Mosaic var det denne som gjorde WWW til "allemannseie", og hadde i flere år nærmest monopol på nettleserfronten. Det var frem til selveste Microsoft erklærte den som hovedfienden. Da gikk det bare en vei for Netscape, selskapet endte til slutt som et tilnærmet konkursbo som ble kjøpt opp av AOL.

Da ble Mozilla-programmet lansert, som er en åpen kildekode-versjon av Netscape som til slutt tok igjen utviklingen og nå produserer Firefox, Thunderbird og Mozilla-suiten. Og der Mozilla før var basert på Netscape, er nå Netscape basert på Mozilla.

Les nyheten på ITavisen.no.

Velg visningsmotor selv

Det nye i Netscape 8.0 er at du kan velge hvilken "motor" du vil ha til å tegne de forskjellige nettsidene dine. Dermed kan du dra fordel av den raske motoren til Firefox på den ene siden, uten å måtte slite med ødelagte sider som bare kan fungerer med Internet Explorer.

Denne egenskapen fungerer knirkefritt - du kan faktisk bytte motor ved et tastetrykk, og bruke begge motorene på to forskjellige arkfaner i samme vindu.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer