Netscape Composer

Composer er en gratis HTML-editor. Den følger med når du installerer fullversjonen av Netscape. De tidligste versjonene av Composer var knapt nyttig til noe. Dette har endret seg.

Publisert

La oss slå det fast med én gang: Composer er ikke et program for profesjonell produksjon av HTML-sider. Til det er det alt for mye som mangler, slik som støtte for utvikling av JavaScript, frames, dynamisk HTML osv.

Målet som Netscape har med Composer er heller ikke å hjelpe profesjonelle webutviklere. Det er i stor grad nybegynneren som er målgruppen. Så snart en bruker har begynt å få kontroll over produksjon av HTML-dokumenter, vil det være naturlig å ta i bruk mer avanserte editorer som HomeSite, HotDog eller Dreamweaver.

Bra for nybegynnere

Hvis du har brukt et tekstbehandlingsprogram før, vil du komme i gang med Composer med én gang. Brukergrensesnittet er bortimot idiotsikkert. Ingenting har blitt pakket inn i begreper du ikke har hørt om før. I Composer kalles det "font size", "tabels", "font color" osv. Hvis noe i det hele tatt skulle skape misforståelser, måtte det være "TARGET"-knappen.

All informasjon kan enkelt redigeres i spesiallagde dialogbokser hvis du klikker med høyre musetast på bilder, tekst eller andre elementer. Disse dialogboksene er svært gode. Vi kunne ikke finne mye som mangler i forhold til standard HTML, og de er dessuten enkle å forstå. Resultatet blir sågar god HTML-kode.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer