Netscape og Mozilla i nye versjoner

Mens Microsoft har hvilt på laurbærene, har Mozilla-utviklerne jobbet og jobbet for å lage et reelt og fullgodt alternativ til Internet Explorer. Faktum er at de har klart det, mener vi.

Publisert
Sist oppdatert

Det er i motbakke det går oppover, sier ordtaket. Og nettopp det kan sies om den en gang så dominerende nettleseren Netscape Navigator. Med lanseringen av Mozilla 1.4 og Netscape 7.1 tidligere denne uken, kan Netscape være på vei tilbake i det gode selskap.

Og det er mot alle odds, vil mange påstå - i en verden som til de grader domineres av Windows-baserte PCer med Internet Explorer allerede ferdig installert.

To sider av samme sak

Mozilla 1.4 bygger på åpen kildekode, og utgjør basisen i Netscape Navigator 7.1. I praksis ser de to nettleserne omtrent like ut, og oppfører seg likt, men Netscape har puttet inn noen ekstra funksjoner i Navigator. Begge kan lastes ned gratis, og finnes i versjoner for mange operativsystemer.

Sannheten er at det har skjedd lite nytt med Internet Explorer de siste årene, til tross for at det er mange forbedringsområder å ta tak i. Mange av disse har både Mozilla-gjengen og våre egne Opera-utviklere oppdaget for lenge siden. Her er noen:Skalerbare utskrifterTilpass innholdet på nettsider til størrelsen på arket.

Pop-up filterBestem selv hvilke vinduer og annonser du vil eksponeres for.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer