NetStumbler

Dette lille programmet hjelper deg å kartlegge dine trådløse omgivelser.

Publisert
Sist oppdatert

De fleste har fått med seg at bruken av trådløse nett de siste årene har eksplodert. For noen - spesielt de som mener at tilgang til Internett er en menneskerett på linje med mat og drikke - betyr dette økte sjanser for å finne et åpent nettverk å bruke dersom man beveger seg utenfor hjemmets fire vegger.

For å kartlegge de trådløse omgivelsene benytter de fleste seg av operativsystemets innebygde applikasjoner for å finne og administrere trådløse nett, men ofte finnes det både kraftigere og mer hensiktsmessige verktøy for dette.

NetStumbler (som ikke overraskende er kort for Network Stumbler), er et slikt Windows-verktøy.

NetStumbler er spesielt ved at det søker aktivt, altså lytter det ikke bare etter trafikk, men sender også ut nettverkspakker som andre nettverk svarer på. Med denne metoden finner NetStumbler også nettverk med skjult SSID, det vil si trådløse nettverk som ofte ikke oppdages av andre.

Av andre ting snapper NetStumler opp om et gitt nettverk er kryptert (både WEP og WPA kommer tilbake som "WEP" om du lurer), hvilken kanal det opptar og hvor god dekning det har. Så i tillegg til å finne tilgjengelige nett kan programmet brukes til å enkelt finne ledige - eller overfylte - kanaler, perfekt dersom du har nettverksproblemer og mistenker at ditt nettverk må konkurrere med mange andre.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer