Nettbrett-boom hos Elkjøp

Salget mer enn firedoblet på to år.

Sonys nye Z-nettbrett har gjort det meget skarpt i tester, men det er helt andre produsenter som dominerer topplistene hos Elkjøp. Foto: Sony
Sonys nye Z-nettbrett har gjort det meget skarpt i tester, men det er helt andre produsenter som dominerer topplistene hos Elkjøp. Foto: Sony Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Elkjøp-kjeden er blant Norges største leverandører av PC-er og nettbrett, og så langt i år har de solgt i snitt 15.211 brett i måneden, ifølge tall DinSide har fått tilgang til.

– Veksten i 2013 kommer dessuten fra nivåer som anses som ganske solide fra før av, sier kommunikasjonsjef i Elkjøp, Øystein Schmidt, til DinSide. I 2012 var snittet 11.640 per måned. I 2011 var salget mer beskjedent, med 3.829 enheter i snitt per måned. Det store gjennombruddet for nettbrett kom altså i 2012.

To aktører dominerer totalt

Det er imidlertid ikke alle brett som selger like bra. Og fortsatt er det salg av "originalen" iPad som dominerer stort i Elkjøp-kjeden. Her er fasit for første halvår 2013:

Les også: Samsung dominerer stort hos Elkjøp

Rammer ikke PC-salget

Økning i nettbrett- og smartmobilsalg får ofte skylden for at PC-salget synker. Det er imidlertid ikke tilfelle hos Elkjøp. Ifølge Schmidt har de solgt 13 prosent flere PC-er i første halvår 2013 enn i samme periode i fjor.

– Riktige produkter og god tilgjengelighet på annonserte varer er nok hovedforklaringen, sier Schmidt til DinSide.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer