Nettbrett eller PC - hva med ytelse?

Hvor mye kraftigere er en PC sammenlignet mot et nettbrett?

Microsoft Surface Pro - PC og nettbrett i ett? Foto: Microsoft
Microsoft Surface Pro - PC og nettbrett i ett? Foto: Microsoft Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Til å være døden nær er PC-en fremdeles forbausende vital. Selv om mange sitter, står og går med nesa i mobilen til enhver tid, tas PC-en fram så snart det skal jobbes, betale regninger, spilles, skrive dokumenter, lage budsjetter, rediger bilder, lage spillelister - lista er fremdeles lang.Men hva med nettbrettet?

Er det virkelig i ferd med å overta for PC-en til de mer krevende oppgavene? Har det ytelsen som skal til, og hva med brukervennligheten?

Maskinvaren

I de aller fleste nettbrettene som selges i dag sitter det en svært strømgjerrig prosessor basert på en arkitektur fra ARM, opprinnelig en engelsk brikkeprodusent som blant annet stod bak BBC Micro computeren. I dag produserer de ikke brikkene, men selger arkitekturen til prosessorer fra andre produsenter. En ARM-basert prosessor med opptil fire kjerner er gjerne en del av en større brikke, en SoC (System on Chip) hvor mesteparten av komponentene er samlet under samme skall, inkludert håndtering av trådløs kommunikasjon både mot teleoperatører og lokale nettverk.

Les også: Blir dette framtidens PC?

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer