Nettet tar over i 2009

Nye tjenester vil blant annet føre til mindre piratkopiering.

Publisert
Sist oppdatert

Å spå om fremtiden er ikke bare vanskelig, det er også farlig. Før krisen traff finansnæringen som en betongvegg i høst var det for eksempel kun de færreste av de såkalte økonomiske ekspertene som en gang hadde sett skyggen av den, og rådene fra de mest påståelige av dem vil for all framtid bli tatt med en stor klype salt. Men at vi også i 2009 kommer til å se produkter og løsninger som snur opp ned på måten man jobber på, og løser oppgavene både raskere og enklere enn før, er en påstand jeg er overbevist om at jeg kommer til å stå inne for også når vi skriver 2010. I 2008 fikk vi for eksempel iPhone 3G. Apple visste godt at skulle de ha noen som helst sjanse på mobilmarkedet, nyttet det ikke å presentere nok en telefon som var bygd over en velbrukt lest. I stedet presenterte de en kommunikasjons- og multimediedings som i følge vår anmelder opplevdes som et bugnende koldtbord, i motsetning til konkurrentene som stort sett gjemte maten på de rareste stedene i skuffer og skap. Uansett hva man måtte mene om (manglende) funksjoner og brukergrensesnitt er det imidlertid vanskelig å være uenig i én påstand: iPhone knyttet Internett til brukeren i langt større grad enn hva noen av mobil-konkurrentene hadde klart.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer