Netthastighet ned/opp - hva er "nødvendig"?

Publisert
Sist oppdatert

MornJeg har fått et tilbud om internetthastighet 10/10 Mbit per sekund ned/opp. Har allerede 10 Mbit/s ned og 1,8 Mbit/s opp for nesten samme pris. Min nåværende leverandør sier at "de fleste ikke har behov for mer", men utdyper ikke dette når jeg spør.

Som en "vanlig" surfer, trenger jeg virkelig 10/10 ned/opp? Når er høy opphastighet påkrevd for vanlige folk?

Hilsen Carl-Fredrik

Datadoktoren svarer

Hei,

Her er det kun snakk om forandringer i opplastingshastigheten - altså datatrafikk som går FRA deg og ut til Internett. Hva som er nødvendig kommer mye an på ditt bruksmønster - for "vanlig surfing" er nedlastingshastighet langt viktigere enn høy hastighet opp.

Høy opplastingshastighet vil hovedsaklig være en fordel dersom datatrafikken fra deg er stor - om du for eksempel ofte laster opp bilder til en fotobutikk eller server på nett, deler filer med andre, har en server med hjemmeside eller lignende.

I ditt tilfelle vil du nok altså ikke merke den store forskjellen, men er det ikke mange kronene det er snakk om så hvorfor ikke - litt konkurranse er bra og gjør at leverandørene stadig vil gi oss bedre tilbud til lavere pris.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer