Nettilgang på ferie i USA

Publisert
Sist oppdatert

Hei,I forbindelse med at vi skal til USA på ferie, tenkte jeg å ta med min bærbare for bl.a. å kople meg opp på nettet.

Så dukket det et opp et spørsmål, hva må jeg ha for å gjøre dette?

På de aller fleste hotellene vi har besøkt før er det mulighet for å koble til PC, men hvilket program skal brukes med tanke på serveradresse og passord, eller er dette noe man får via de respektive hotell?

Mvh. Tor.

Datadoktoren svarer

Hei Løsningen er avhenging av hvordan du kobler deg opp, altså om det er med modem eller om du kobler deg til hotellets nettverk med kabel eller trådløst nettverkskort.

Modem

Bruker du modem er min erfaring fra en del reiser i USA at det beste er å bruke en amerikansk nettilbyder. Du finner CD-er med programvare for dette i de fleste bokhandlere og databutikker, de aller fleste har også en gratis prøvemåned. Da betaler du bare tellerskritt.

Fordelene er at de store amerikanske tilbyderne har mange alternative telefonnumre de fleste steder, slik at det alltid er greit å koble seg opp.

Norske internettilbydere har også løsninger for tilkobling i form av samarbeidsløsninger med amerikanske tilbydere. Sjekk om din tilbyder har noe å tilby. Min erfaring med disse er dessverre ikke udelt god. Dette skyldes både programvareløsningen og antallet telfonnumre.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer