Coronaviruset

Nettjenestene som får tiden til å gå

Våre beste tips for nytte, læring, trening og underholdning.

TAKK INTERNETT: De forskjellige underholdningstilbudene på nett opplever svært gode tider. Her er våre favoritter. Foto: Shutterstock
TAKK INTERNETT: De forskjellige underholdningstilbudene på nett opplever svært gode tider. Her er våre favoritter. Foto: Shutterstock Vis mer
Publisert

Den nye hverdagen medfører mye innesitting for de fleste av oss, med liten mulighet for sosial omgang. Da er det spesielt viktig å finne på noe meningsfullt å fylle tiden med. Her har vi samlet noen av våre beste tips - enten du vil strømme TV-serier, trene, lese bok, spille eller lære et språk.

Strømme serier og filmer

Forhåpentligvis hadde du ikke rundet de ulike TV- og film-strømmetjenestene før coronaviruset slo til for fullt. De fleste har kanskje både ett og to forskjellige abonnementer - ja kanskje til og med tre.

Utvalget i Norge begynner å bli ganske stort. Det du kan velge mellom er:

  • Netflix: Kongen av strømmetjenestene. Det billigste abonnementet koster per i dag 89 kroner i måneden, men du får ikke lenger prøve tjenesten gratis. Kan brukes på de fleste ulike plattformer, med gode apper og bra funksjonalitet. Her er det også mye innhold å velge i, med egen barneseksjon. Vi kan for øvrig anbefale dokumentarserien «Pandemi» i disse dager.
  • HBO Nordic: Er kjent for sine kvalitetsserier som «Sopranos», «Game of Thrones», «The Wire». Et abonnement koster nå 109 kroner i måneden med gratis prøveperiode på to uker, og tjenesten er tilgjengelig på en rekke plattformer. En egen barneseksjon finnes også. For øvrig ble sesong 3 av den kritikerroste serien Westworld akkurat sluppet, selv om Dagbladets anmelder ikke var helt overbevist.
  • Viaplay: Dette er allrounderen over alle allroundere. Viaplay har et utvalg kvalitetsserier, nye filmer, gamle filmer, egenproduserte serier, reality-TV og filmleie. Per dags dato koster det 119 kroner i måneden for pakken med film og tv-serier. Viaplay har også en søstertjeneste, Viafree, som er en gratis, reklamefinansiert strømmetjeneste. Der får du tilgang til egenproduksjonene til blant annet TV3, egne programmer produsert for Viafree, serier fra Comedy Central og MTV. Men du må altså tåle en del reklame.
  • Amazon Prime: Dette er Amazons strømmetjeneste som koster deg 5,99 euro, cirka 66 kroner, i måneden. Du kan dog prøve tjenesten gratis i sju dager. Har mye originalinnhold, både serier og filmer. Har også en del barneinnhold, men lite ser ut til å være på norsk.
  • Dplay: I strømmetjenesten fra Discovery Networks Norway er ganske egosentrisk. får du se programmene TV-kanaler som TV Norge, Max, Fem og mange flere. Du kan også velge den lineære varianten, og strømme kanalene direkte. Det billigste abonnementet uten sport koster 79 kroner i måneden.
  • TV 2 Sumo: Består av både TV 2s egne programmer og filmer og serier fra C More. Finnes på plattformer og har egne dedikerte apper, i tillegg til AirPlay/Chromecast-muligheter. Den billigste pakken med bare film og serier koster 119 kroner i måneden.
  • Strim: Omtaler seg selv som Norges mest komplette strømmetjeneste, og tilbyr både innhold fra HBO Nordic, Viaplay og Paramount+ samt tilgang til de største norske TV-kanalene. Finnes som app til iOS og Android i tillegg til Apple TV. Det er også tilgjengelig via nettleseren eller via Chromecast. Det billigste abonnementet koster 129 kroner, men skal du ha med strømmetjenestene, må du velge abonnementet til 249 kroner.
  • Apple TV+: Koster 59 kroner i måneden, men utvalget er relativt lite. Her tilbys 7 dagers gratis prøveperiode, men du får et helt år gratis ved kjøp av et nytt Apple-produkt. Den mest anerkjente serien til tjenesten er The Morning Show, med Jennifer Aniston og Reese Witherspoon.

Vi gjorde en stor sammenligning av strømmetjenestene i 2017. Mye er fremdeles gjeldende, så les den gjerne her om du trenger mer tips til hva du bør velge.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer