Nettkamera for alle?

Et nettkamera kan være kjekt å ha, hvis du gjerne vil sjekke status på hus, parkeringsplass, barneværelse eller hva det måtte være.

Nettkamera for alle?
Publisert
Sist oppdatert

Forskjellen på et webkamera og et nettkamera, er at et nettkamera klarer seg på egen hånd, uten å være koblet til en PC. Nettkameraet har innebygget webserver, og trenger bare å kobles til nettverket med en ordinær nettverkskabel. Dessuten må det selvsagt ha strøm, som i dette tilfellet kommer fra en liten ekstern strømforsying.

TV-IP200 fra TrendNet er et relativt kompakt kamera, omtrent 15 centimeter langt, 8 centimeter bredt og 4 centimeter høyt. Det har gjenger både i topp og bunn, og leveres med et lite stativ for montering på vegg, i tak eller på hylle. Et ekstra vinkelstag følger med, som gjør veggmontering mulig. Det kan også monteres på alt av standard stativer for fotoutstyr.

Linsen er utskiftbar, og har manuell fokus, som kan justeres fra 20 cm til uendelig. Minste lysstyrke er oppgitt til 2,5 lux.

Oppløsningen er opp til 640x480 piksler, men du kan også velge 160x120 eller 320x240, som krever mindre båndbredde.

Oppsett på nett, ikke så lett...

Kameraet leveres med en fast IP-adresse, og du må taste inn denne i nettleseren for å få tilgang til oppsettet av kameraet. Det er ikke alltid så enkelt.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer