Nettleseren avslører hvor du bor

...men det åpner også for nye typer nettjenester.

Nettleseren avslører hvor du bor
Publisert
Sist oppdatert

Verdensveven utvikler seg stadig, og titt og ofte ser vi nyvinninger som gjør det enda bedre å surfe på nettet.

Eksempelvis omtalte vi for noen uker tilbake Ubiquity, som gjorde enkelte ting svært elegant.

Noe man imidlertid ikke har gjort så mye ut av til nå, er å lage nettjenester som baserer seg på hvor du befinner seg akkurat nå. Dette er noe vi vil se mer av i fremtiden, etter at W3C-organisasjonen nå har laget en spesifikasjon som gjør at nettsteder kan spørre deg om du vil gi fra deg informasjon om hvor du sitter nå. Dette har Mozilla nå implementert.

Informasjonen om hvor du sitter hentes på bakgrunn av lokasjonen til det trådløse nettet du er koblet på. Dette gjør Mozilla ved å bruke Skyhooks Loki-teknologi.

Men hva betyr dette i praksis?

Innholdsstyring og bedre sikkerhet

Jo, når du velger å gi fra deg informasjon om hvor du befinner deg, kan innholdet styres deretter. Dette kan brukes på flere måter - for eksempel kan en tjeneste gi deg lokale nyheter eller vise et kart med restauranter der du befinner deg; uten at du selv må bla frem til riktig sted på kartet.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer