Nettleseren er alt jeg trenger

Utrolig men sant: Jeg trenger ikke noen lokale programinstallasjoner for å gjøre jobben min lenger.

Publisert
Sist oppdatert

Vi har snakket om det mange ganger tidligere, at en gang i fremtiden vil alle applikasjoner og tjenester man i dag installerer på PCen, være tilgjengelig on-line. At fremtiden var så nær, hadde jeg imidlertid aldri drømt om. For i dag, 27. november 2008, har IT-avdelingen vår oppgradert mailsystemet vårt fra Microsoft Exchange 2003 til 2007. Det var siste spikeren i kista for Outlook.

La oss ta det fra starten. Jeg lever av å skrive. I mitt daglige arbeid er jeg avhengig av minimum en tekstbehandler, epost og kalender, gruppevarefunksjonalitet for arbeidsdeling, meldingsklient og en bildebehandler.

Tidligere var jeg relativt hjelpeløs dersom jeg ikke hadde tilgang til min egen PC. En "låne-PC" måtte i så fall konfigurereres, programmer måtte installeres, og bakgrunnsmusikken min, som naturlig nok lå på min egen PC, måtte jeg klare meg uten. Med Web 2.0 begynte det imidlertid å bli fart i sakene. Webmail-klientene begynte å få funksjonalitet som tidligere kun var mulig i "vanlige" programmer, med umiddelbar respons, høyre-klikk, dra & slipp osv. Etter hvert kom nettbaserte meldingsklienter, og snart både bildebehandlere og tekstbehandlere. Tekstbehandling. Denne artikkelen skriver jeg for eksempel i den nettbaserte tekstbehandleren Google Dokumenter. Jeg behøver ikke å tenke på lagring, det skjer automatisk for meg med noen sekunders mellomrom. Og alt lagres naturligvis på nettet og fulltekstindekseres av Google, slik at jeg enkelt og raskt får tilgang til alle dokumentene mine, uansett hvilken PC jeg bruker eller hvor jeg befinner meg i verden.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer