Vivaldi 2.0 lansert

Nettleseren for mer avanserte brukere

Stor oppdatering av nettleseren laget av tidligere Opera-ansatte.

MANGE MULIGHETER: Nettleseren Vivaldi er laget av de samme som lagde Opera og byr på et hav av finesser. Foto: Pål Joakim Pollen
MANGE MULIGHETER: Nettleseren Vivaldi er laget av de samme som lagde Opera og byr på et hav av finesser. Foto: Pål Joakim Pollen Vis mer
Publisert

Selv om Chrome, Safari, Firefox og Internet Explorer/Edge definitivt er de mest brukte nettleserne, finnes det en haug av andre nettlesere som også kan være verdt en kikk.

Blant dem er Vivaldi, grunnlagt av Jon von Tetzchner, som i sin tid også var med på å starte det norske Opera-eventyret. Vivaldi ble lansert i en veldig tidlig testversjon for snart fire år siden. Ti måneder seinere kom den første betaversjonen.

1.500 forbedringer siden første utgave

Denne uka fikk Vivaldi sin største oppdatering til nå, der versjonsnummeret er økt til 2.0.

Ifølge skaperne har nettleseren fått 1.500 forbedringer siden den første utgaven ble lansert, og den er spesielt myntet på mer avanserte nettbrukere med en rekke finesser du ikke finner andre steder.

Vivaldi er for øvrig bygget på Chromium-plattformen. Dermed er den også kompatibel med utvidelser fra Chrome web store.

Ekstreme tilpasningsmuligheter

Vivaldi-nettleseren kan tilpasses på svært mange måter. Eksempelvis kan du velge hvor du vil plassere adressefeltet, fanelinja, bokmerker og liknende. Synes du det er bedre å ha listen over åpne faner på venstre side i stedet for på toppen, er det bare et par klikk unna.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer