Nettsidene som gjør deg smartere

Lyst til å lære noe nytt?

Lyst til å lære noe nytt i sommer? Her er nettstedene som hjelper deg. (Foto: "Close up of the thinker" av Brian Hillegas, Creative commons)
Lyst til å lære noe nytt i sommer? Her er nettstedene som hjelper deg. (Foto: "Close up of the thinker" av Brian Hillegas, Creative commons) Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

På nettet finnes det noe for hver en smak, og vet du hvor du skal lete, er det vanskelig å kjede seg så lenge du har nettilgang.

Men - i mengden av morsomme YouTube-videoer, Facebook-oppdateringer fra gamle kjente, billige flybilletter og aktuelle nyhetssaker, finnes det også en rekke nettsteder hvis formål er å gjøre deg smartere og lære deg noe nytt.

Her er noen av våre favoritter:

Wikipedia

Kunnskapskilde nummer én er nettsiden der alle bidrar. Hvem som helst kan gå inn og redigere en artikkel, og nettborgernes samlede kunnskap har gjort Wikipedia til en referanse med over 3 millioner artikler i den engelskspråklige versjonen. Uansett om du leter etter en krydderurt, et jagerfly, en amerikansk president eller en forkortelse står Wikipedia klar med informasjonen, og det kan være morsomt å gå inn på en tilfeldig artikkel og begynne å klikke seg rundt.

TED Talks

Under slagordet ideas worth spreading tilbyr TED Talks en rekke foredrag fra over middels intelligente personer, for så si det mildt. Foredragene kan være svært engasjerende, og for å sette deg i gang, tipser vi om boksen på venstre side der du kan sortere foredragene basert på hvor ofte de er sett, eller i hvilken grad brukerne har funnet dem morsomme, informative, inspirerende, fascinerende etc.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer