Nettsider på skrivebordet

Kjekt verktøy for deg som vil holde deg oppdatert.

KJEKT: Med Snippage kan du legge deler av en nettside rett på skrivebordet ditt.
KJEKT: Med Snippage kan du legge deler av en nettside rett på skrivebordet ditt. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Hvor mange sider surfer du innom hver dag for å sjekke om det har skjedd noe nytt?

Riktignok kan du effektivisere dette ved å bruke en RSS-leser som Google Reader eller FeedDemon, men det finnes også en del innhold du ikke nødvendigvis finner i en RSS-strøm.

Eksempler er for eksempel hva stillingen er i de pågående fotballkampene på VG Netts live-tjeneteste, eller yr.no sin værmelding på hytta de neste dagene. Ville det ikke ha vært kjekt å kunne se dette direkte på skrivebordet - uten å måtte starte nettleseren og finne frem de aktuelle sidene hver gang?

Snippage klipper ut deler av siden

Som du sannsynligvis antar er dette selvsagt fullt mulig. Programmet du trenger heter Snippage og er basert på Adobe Air (som du må laste ned i forkant hvis du ikke har gjort det allerede). Snippage kan du bruke både i Windows og OSX.

Når du starter Snippage blir du møtt med følgende vindu:

Som du ser sterke hint om, trykker du først på pila øverst til høyre. Da utvides vinduet til å bli en nettleser, hvorpå du må finne frem til den aktuelle siden som viser det du har lyst til å ha på skrivebordet. Deretter justerer du firkanten slik at du kun får med det aktuelle innholdet:

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer