Nettverksproblemer

Publisert
Sist oppdatert

Hei,Jeg har gått til innkjøp av en ny bærbar PC med Windows Vista. Hjemme har vi skriveren koblet til en stajsonær PC med Windows XP, og jeg ville da koble min bærbare til den gjennom det allerede eksisterende trådløse nettverket i leiligheten. Å ha filtilgang mellom PCene var også et ønske.

Dette fungerer allerede med to andre bærbare (Windows XP) som er i bruk hjemme. Men etter å ha sørget for at PCene står innstilt på samme arbeidsgruppe og sjekket at de samme protokollene for nettverket samsvarte på begge PCene ville ikke Vista/XP-PCene se hverandre. Det fungerer som sagt mellom XP-maskinene, men Vista er tydeligvis veldig vrang.

Har "googlet" ganske mye på teamet, men fant ingen gode forklaringer. Det er tydeligvis et problem de fleste/mange har. Kom også over at Microsoft skal ha lagt skylden på XP for problemet, hva nå det skal bety. Kan du hjelpe meg, og mange andre, med dette problemet?

Mvh Jørgen

Datadoktoren svarer

Hei, Det er ikke noe med XP og Vista som gjør at dette ikke er mulig. Her hjemme har vi 3 PCer med Vista og 3 PCer med XP og en med MacOS X. Husets server er en av disse, og den kjører XP.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer