Next Base SDV-17A

En sonefri, portabel DVD-spiller med innebygd skjerm, som kan festes til hodestøtte eller solskjermen i bilen. Skal det endelig bli ro i baksetet?

Publisert
Sist oppdatert

Vi har tidligere testet en portabel DVD-spiller, fra Shinco. SDV-17A skiller seg derimot ganske kraftig fra denne, både hva gjelder kvalitet og utforming.

Next Base SDV-17A er helt flat og virker robust, blant annet har den et metalldeksel rundt skjermen. Med målene 202x154x26 mm er den rimelig plasserings- og transportvennlig. På baksiden finner du for eksempel både integrert fot, omtrent som på en fotoramme, samt skruehull for veggmontering.

Next Base SDV-17A


Bilmontering

Som ekstrautstyr kan du dessuten få festesanordning for hodestøtte og/eller solskjerm i bil. Skjermen er en 7" widescreen, samme størrelse som på mange integrerte bil-løsninger. Oppløsningen er på 480 x 234 piksler, som gir et skarpt bilde, og overraskende godt bilde fra nesten død vinkel (fra sidene). Skjermen er også så lyssterk at det aldri blir noe problem å se bildet klart, selv på høylys dag. Vårt inntrykk er at den er noe bedre enn skjermen i spilleren fra Shinco.

Spilleren har innebygde stereohøyttalere, hver yter 1W. Det gir ikke noe flott lyd, men til bruk i bilen er det helt OK. Setter du høyere krav finner du både optisk lydutgang og utgang for øretelefoner. Under skjermen sitter knapper for de vanligste funksjonene (start, stopp, neste, pause etc), for full kontroll må du bruke den medfølgende fjernkontrollen, som er på størrelse med et knekkebrød.

Next Base SDV-17A


Listen over formater som støttes er dessuten omfattende: DVD fra alle soner, VCD, CD/HDCD/CD-R/CD-RW/MP3/WMA/JPEG/Kodak Picture CD. Brente plater tar den altså, men den klarte ikke å lese noen av våre DVD+R(W) plater. Dette kan være tilfeldig, i følge importør skal den nemlig støtte DVD+R(W)-standarden.

Spilleren er utstyrt med AV-utgang for tilkobling til TV. Dermed kan den brukes som en helt vanlig stasjonær DVD-spiller.

På langtur

Strøm får enheten enten fra AC adapteren, et lithium-Ion batteri (festes på ved behov), eller fra 12V strømuttak i bil. Vi tok selv med oss spilleren på langtur med to barn i baksetet, og kan skrive under på at det var stor stas. Vi satte spilleren på midtarmlenet, og kilte den fast mellom setene. På grunn av at 12V-pluggens plassering på siden av spilleren, brukte vi det medfølgende batteriet. Dette har en oppgitt levetid på 2,5 timer - noe som også viste seg å holde stikk. Guttene rakk både Byggmester Bob, Gubben og katten og Reinsdyret Robin før batteriet måtte lades (ved å plugge inn 12V biladapteret).

Da hadde minstemann alt sovnet, og storebror sluknet omtrent samtidig med batteriet. Sjelden har vi opplevd mindre bråk fra baksetet (hvis vi ser bort fra Byggmester Bob-sangen)!

Next Base SDV-17A


Next Base SDV-17A har en veiledende utsalgspris på 4.490 kroner, inkl mva, og leveres med AC-adapter, batteri, fjernkontroll, AV-kabel, 12V biladapter, øretelefoner, 2-veis splitter for øreplugg, myk bæreveske. Norsk importør og distributør er Optical Storage.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer