Ni kjekke tjenester for deg som vil ha bedre Spotify-spillelister

Lei av å lete opp låtene selv? La smarte funksjoner gjøre jobben.

MUSIKK SOM PASSER: Ved å bruke The Playlist Miner kan du finne musikken som er mest brukt til middagen. Foto: PÅL JOAKIM OLSEN
MUSIKK SOM PASSER: Ved å bruke The Playlist Miner kan du finne musikken som er mest brukt til middagen. Foto: PÅL JOAKIM OLSEN Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Med over 30 millioner betalende abonnenter er svenske Spotify verdens mest populære strømmetjeneste for musikk.

Hvordan man bruker tjenesten er høyst individuelt. Man kan bla i et rikt utvalg av ferdige spillelister, følge spillelister andre lager, bruke radiofunksjonen, lage egne spillelister eller søke opp enkeltsanger om man ønsker det.

LES OGSÅ: 13 tips som gjør deg til en Spotify-ekspert

På utsiden av Spotify finnes det mange tjenester som kan berike Spotify-opplevelsen via tjenestens API. Spesielt finnes det mange fra Echonest; musikkdatabasen Spotify kjøpte opp for to år siden.

Her er noen gode løsninger som kan hjelpe deg med å lage enda bedre spillelister:

Smarter Playlists

AVANSERT: Med Smarter Playlists kan du bruke en rekke verktøy for å lage spillelister. Foto: PÅL JOAKIM OLSEN
AVANSERT: Med Smarter Playlists kan du bruke en rekke verktøy for å lage spillelister. Foto: PÅL JOAKIM OLSEN Vis mer

Denne tjenesten har vi skrevet om før, der du ved hjelp av flytdiagrammer kan konstruere avanserte spillelister, enten du vil luke ut artister du ikke liker fra topplistene, kombinere flere spillelister til én eller ta vare på Discover Weekly-lista hver uke; en spilleliste spesialtilpasset hver enkelt bruker som fornyes hver mandag.

LES OGSÅ: Lag smarte Spotify-spillelister med Smarter Playlists

Prøv selv: Smarter Playlists

Magic Playlist

ÉN SANG: Skriv inn en sak, få tilbake 30 som har mye til felles med den du angav.
ÉN SANG: Skriv inn en sak, få tilbake 30 som har mye til felles med den du angav. Vis mer

– Alt den trenger er én sang, skrev vi da vi omtalte MagicPlaylist i høst. Det er altså hele konseptet – du fyller inn én sang, og i retur får du 30 sanger som på våre stikkprøver viste seg å passe svært godt med sangen vi valgte i utgangspunktet, enten du er på jakt etter 80-tallsklassikere eller dagens dansegulvhits.

Prøv selv: MagicPlaylist

Shazam

Det finnes flere tjenester som spesialiserer seg på å gjenkjenne musikk, og Shazam er blant de beste. Hører du en sang du liker, det være seg på fest, på kafe eller i heisen, drar du frem telefonen, åpner Shazam-appen og etter noen sekunder er sangen identifisert.

I oppgraderingen som kom før jul kan Shazam nå automatisk legge til identifiserte sanger i en spilleliste slik at du har dem til senere.

Playlist Miner

KLINTEN FRA HVETEN: Playlist miner finner musikken som oftest forekommer i spillelister med navnet du søker etter.
KLINTEN FRA HVETEN: Playlist miner finner musikken som oftest forekommer i spillelister med navnet du søker etter. Vis mer

Spotifys brukere hadde rett før jul laget over to millarder spillelister. Det gir tjenesten et svært godt utgangspunkt for å vite hvilke låter som passer sammen.

Søkemotoren Playlist Miner lar deg søke etter spillelister, men når du har gjort det, kan du trykke på en knapp for å de 100 sangene som forekommer flest ganger i alle spillelistene. Dermed vil du for eksempel kunne få ut de 100 mest brukte sangene i spillelister som innholder ord som workout, chill eller disco.

Prøv selv: The Playlist Miner

LES OGSÅ: Slik får du best kvalitet når du strømmer musikk

Sort your music

SORTÈR: Om du vil ha de med høyest BPM til slutt eller de mest populære først, sørger Sort your music for å endre rekkefølgen deretter.
SORTÈR: Om du vil ha de med høyest BPM til slutt eller de mest populære først, sørger Sort your music for å endre rekkefølgen deretter. Vis mer

Å samle sanger i en spilleliste er én ting, men hva med å sortere dem i en god rekkefølge? Det er her Sort your music kommer inn i bildet. Du velger en av spillelistene dine og velger så om du vil sortere sangene basert på antall taktslag i minuttet (bpm), popularitet, hvor dansbare de er og så videre. Til slutt kan du lagre den sorterte lista som en ny spilleliste.

Prøv selv: Sort your Music

The Set Listener

HVA SPILTE DE? The set listener gir deg setlister fra konserter favorittgruppa di har hatt nylig.
HVA SPILTE DE? The set listener gir deg setlister fra konserter favorittgruppa di har hatt nylig. Vis mer

Hvilke låter artister plukker ut når de skal holde konsert kan variere. Har du nettopp vært på en god konsert (eller gikk glipp av den) og gjerne skulle hørt akkurat de samme sangene på ny, er The Set Listener veien å gå. Eller om du snart skal på konsert og gjerne vil se hvilke sanger som ble spilt i ett av våre naboland et par dager i forveien.

Tjenesten baserer seg på data fra setlist.fm og henter frem nylige konserter fra artisten du søker etter, hvorpå du kan lagre konsertsettet som en spilleliste i Spotify.

Prøv selv: The Set Listener

Acrostify

SKJULT BUDSKAP: Acrostify plukker sanger slik at første bokstav i hver sang kan settes sammen til en melding.
SKJULT BUDSKAP: Acrostify plukker sanger slik at første bokstav i hver sang kan settes sammen til en melding. Vis mer

Den gangen musikkassetter var populært, var det å lage en mixtape til en du var forelsket i en utbredt romantisk gest.

Det spørs om en Spotify-spilleliste har like god effekt som den gode, gamle mixtapen, men med litt kreativitet kan man legge et budskap inn i den, om mottakeren er smart nok til å lese den første bokstaven i hver sangtittel.

Nettopp det hjelper Acrostify deg med. Du velger musikksjanger og skriver budskapet, og så får du en spilleliste der det å sette sammen første bokstav i hver sangtittel gir deg det samme budskapet.

Flytte fra en annen tjeneste?

FLYTT MUSIKK: Soundiiz lar deg flytte spillelister mellom ulike tjenester. Foto: PÅL JOAKIM OLSEN
FLYTT MUSIKK: Soundiiz lar deg flytte spillelister mellom ulike tjenester. Foto: PÅL JOAKIM OLSEN Vis mer

Har du nettopp begynt å bruke Spotify, har du kanskje spillelistene liggende et annet sted, det være seg på Tidal, YouTube, Deezer, Soundcloud, i .m3u-filer eller hva det måtte være.

Tjenesten Soundiiz kommer her til unnsetning – den lar deg nemlig flytte spillelister over fra en tjeneste til en annen.

Prøv selv: Soundiiz

LES OGSÅ: Slik flytter du Spotify-spillelistene til Apple Music

If this, then that

Vi har opptil flere ganger skrevet om den kjekke tjenesten IFTTT (If this, then that) som lar deg sette opp oppskrifter som kan flytte data mellom nettjenester.

LES OGSÅ:
GUIDE: IFTTT – flytt data mellom nettjenester
10 kjekke IFTTT-oppskrifter

Denne har også en egen kanal for Spotify, og dermed kan du for eksempel gjøre følgende:

IFTTT Recipe: Add songs from YouTube videos you like to a Spotify playlist connects youtube to spotify

IFTTT Recipe: Save the tracks you like on SoundCloud to a Spotify playlist connects soundcloud to spotify

IFTTT Recipe: Add top posts in r/ListenToThis to a Spotify playlist connects reddit to spotify

Har du flere tips til gode tjenester for å lage spillelister? Vi hører fra deg i kommentarfeltet under.

LES OGSÅ: Skann strekkoden og vips – CD-en rett i Spotify

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer