Ni ting vi misliker ved Windows 10

Vi har brukt Windows 10 hver dag siden lanseringen. Her er vår liste over ting vi ikke er fullt så glad i.

Forvirrende: Ett av de største ankepunktene våre mot Windows 10 er at Microsoft har valgt å beholde det gamle kontrollpanelet i tillegg til Innstillinger.
Forvirrende: Ett av de største ankepunktene våre mot Windows 10 er at Microsoft har valgt å beholde det gamle kontrollpanelet i tillegg til Innstillinger. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

La det være sagt med én gang: Vi liker Windows 10. Det er etter vår mening en betydelig oppgradering fra forgjengeren Windows 8. Men alt kan selvsagt forbedres, og Microsoft er ikke helt i mål på alle områder.

I denne artikkelen forteller vi deg om de negative opplevelsene vi har hatt med operativsystemet den første uka vi har hatt det på testbenken.

Få også med deg: 11 ting vi elsker ved Windows 10

Ni ting vi misliker ved Windows 10

#1 - Ikke gratis for alleHar du en PC med Windows 7 eller 8.1 kan du oppgradere til Windows 10 uten kostnad, men kun i ett år framover. Har PC-en XP eller Vista, kan du uansett ikke oppgradere, og da er eneste alternativ å kjøpe operativsystemet og installere fra bunn. Det samme gjelder hvis du bygger din egen PC. En OEM-lisens som er knyttet til maskinvaren, koster fra 1100-1600 kroner - en ikke ubetydelig sum for mange. #2 - PersonvernStandard personverninnstillinger i Windows 10 innebærer at Microsoft kan samle inn svært mye brukerdata om deg, noe de allerede har fått en del pepper for. Vi reagerer også på at personverninnstillingene er svært komplekse, og det kan være vanskelig å vite hva som er nødvendig for at tjenester skal fungere, og hva som trygt kan deaktiveres.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer