Nikon 900s

Nikon er en av tungvekterne i markedet for digitale kameraer, og modellen 900s er fototeknisk et av de bedre kameraene vi har testet. Men i forhold til de argeste konkurrentene, fant vi flere ting å sette fingeren på i vår test.

Publisert

Med en pris på over 10.000 kroner, må nok Nikon finne seg i å havne litt nede på listen i vår test. Den høye prisen plasserer kameraet i nærheten av Canon Pro70, og selv om kameraet har god bildekvalitet, er det ikke så bra. Men kommer du over et godt tilbud på dette kameraet (noe vi forventer er mulig i løpet av kort tid), er det absolutt et god alternativ.

Fin bildekvalitet

Bildet av vårt standard innemotiv ble akseptabelt når vi ikke brukte den innebygde blitzen. Med blitzen aktivert, ble ikke fargene gode nok. Dette gjelder spesielt hudtoner, som fikk et preg som ligner på gullfarge. Uten blitzen ble fargene betydelig bedre, men bildet ble litt mørkt. Dette er enkelt å rette med lysstyrke/kontrast i et bildeprogram, og er derfor ikke nok til at bildekvaliteten får vesentlig trekk i karakteren. En løsning på blitz-problemet er å koble til en ekstra blitz, noe vi også har testet. Blitzen vil da bli justert i forhold til målt lysmengde, og det er betydelig bedre enn løsningen med slaveblitz eller en kontakt som bare utløser blitzen (som blant annet finnes på Olympus 1400 XL).

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer