Nikon annonserer CoolPix P7000 og S80

Ny toppmodell blir blant de mest avanserte kompaktkameraene.

Nikon CoolPix P7000 er selskapets nye toppmodell i kompaktkamerasegmentet. Foto: Nikon
Nikon CoolPix P7000 er selskapets nye toppmodell i kompaktkamerasegmentet. Foto: Nikon Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Nikon annonserer i dag to nye modeller; CoolPix P7000 og S80.

Førstnevnte blir da det dyreste og mest avanserte kompaktkameraet fra Nikon på markedet i dag. I pressemeldingen fremhever Nikon at kameraet er et resultat av omfattende forskning blant profesjonelle fotografer.

P7000 vil koste 4690,- veiledende og blir dermed blant de dyreste kompaktkameraene på markedet. Mens flere andre produsenter har valgt å gi kameraene i dette prissegmentet bred vidvinkel og relativt kort zoom, har Nikon lagt seg på 28mm vidvinkel og 7x optisk zoom; ikke veldig ulikt Canon PowerShot G11, som har samme vidvinkel, men kun 5x optisk. Lysstyrken er f/2,8-5,6.

Skjermen er også høytoppløselig med 920.000 punkter og er tre tommer diagonalt. I tillegg er sensoren forholdsvis stor til et kompaktkamera å være (1/1,7"), og det er også gledelig å se at Nikon har gått ned på antall megapiksler, fra 14 i P6000 (forgjengeren) til 10 i P7000. Dette fordi for høy oppløsning på en liten bildebrikke som regel gir mer støy i bildene og faktisk degraderer bildekvaliteten; et tema vi har berørt flere ganger.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer