Nikon annonserer D3100

Oppgradert budsjettfavoritt er til og med bedre enn storebror.

Nikon annonserer D3100
Publisert
Sist oppdatert

Nikon annonserer i dag speilreflekskameraet D3100, som vil erstatte D3000 i deres sortiment; et kamera vi gav gode skussmål da vi testet det tidligere i år.

I følge en europeisk undersøkelse (GFK EU11 CTR), er D3000 faktisk den speilrefleksmodellen som har solgt mest i Europa i 2010.

Men, ser vi på hva som er oppgradert siden D3000, er det liten tvil om at dette kameraet er sterkt forbedret; faktisk så mye at vi stusser litt at modellnummeret kun er økt med 100.

D3100 er nemlig såpass høyt spekket at det på papiret fremstår som et bedre valg enn storebror D5000 (som koster 200 kroner mer veiledende), så det spørs nok om ikke også den modellen er klar for erstatning i rimelig nær fremtid.

I forhold til D3000 er D3100 forbedret på nesten alle punkter. Her er nøkkeltallene:

Forbedret bildeprosessor

I tillegg er bildeprosesseringen forbedret (heter nå EXPEED 2), som blant gjør at kameraet både er raskere enn før, er bedre på hvitbalanse og har mindre støy. I tillegg skal autofokusen ved bruk av live view være vesentlig forbedret, og D3100 er dermed det raskeste kameraet Nikon har i sitt sortiment i så måte. Bildesensoren (CMOS) er også nyutviklet.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer