Nikon annonserer D40

NYHET: D50 byttes ut med D40, og Nikon prøver nå å vinne plassen under juletrærne med en veldig agressiv prislapp. Her er alt om kameraet!

Publisert
Sist oppdatert

Det har vært spekulert i diverse fora en stund nå, og i dag kunne Nikon bekrefte spådommene om at D50 er på vei ut, og blir erstattet med en mer attraktiv D40. Kameraet er forventet i butikkene før jul, og med en svært aggressiv prising, håper Nikon å vinne plassen under juletrærne i år. Veiledende pris blir nemlig 5995,- med kit-objektiv, og da kan man håpe på gatepriser ned mot fem og et halvt tusen; ja, kanskje enkelte vil kjøre kampanje i førjulstiden med speilrefleks til fem tusen.

Svært brukervennlig

Vi var i går på pressevisning av det nye kameraet og kan rapportere om et særdeles brukervennlig speilreflekskamera, som på enkelte måter nesten er revolusjonerende brukervennlig. På LCD-skjermen vises for eksempel en figur av blenderen som illustrerer hvor stor blenderåpningen er, og lukkertiden vises med en slags speedometer-illustrasjon.

Videre er de ulike menyvalgene sortert langs kanten av bildet, og bildet i LCD-displayet fremstår som veldig oversiktlig og informativt. Når du så velger å stille på f.eks. hvitbalansen, vises det et eksempelbilde av lyset og ikke bare et ikon. Ved innstilling av ISO, vises det motivtyper ved siden av hvert valg, f.eks. en innendørs pianokonsert ved 1600, og i tillegg har du i alle menyer en ?-knapp som gir deg hjelp. Vi tror dette kan være en vinneroppskrift for Nikon – et skikkelig frieri til alle nybegynnere som ønsker seg speilrefleks. Toppanelet kjent fra andre modeller er for øvrig borte.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer