Nikon Coolpix 3700

Glatt design har ikke vært et kjennemerke blant Nikon-kameraer tidligere, men med Coolpix 3700 er dette plutselig forandret. Det tror vi ikke Nikon vil angre på.

Publisert

Vi har generelt likt designene på de mest kompakte Nikon-kameraene. De har ikke alltid vært like lommevennlige, men komforten under fotograferingen har etter vår mening ofte vært meget bra. Med lille Coolpix 3700 har Nikon prøvd seg på et mer tradisjonelt kompaktkamera-design, og det synes vi de har lykkes med.

Nikon Coolpix 3700

Konstruksjon

3.2 megapiksels kameraet er utstyrt med et 3x optisk zoom-objektiv (tilsv 35 - 105 mm), og det har en helt glatt overflate i robust, børstet aluminum. De ytre målene er 9,5 x 5 x 3 cm, og kameraet veier ikke mer enn 165 gram, inkludert SD-minnekortet og batteri (hvorfor i all verden opererer de fleste produsentene med vekt uten minnekort og batteri i spesifikasjonene?). Det er dermed kun syltynne Casio Exilim EX-Z4 som veier mindre av kameraene vi har testet for TV2 denne gangen.

Kameraet har både optisk søker og en skarp 1,5" LCD-skjerm som viste seg å klare seg utmerket i både mørke og lyse omgivelser. Spesielt imponerte den oss i mørke, der den forsterker tilgjengelig lys ekstremt bra. Her kunne ingen av de andre kameraene måle seg. Fargegjengivelsen på LCDen i dagslys viste seg å ikke være blant de beste, men det er tross alt ikke det viktigste på en søker.

Strøm får kameraet fra et oppladbart li-ion batteri. Dette er spesialsydd, og du må ta det ut og sette det i en dedikert lader når det går tomt. Fordelen med denne løsningen er at du kan ha to batterier og dermed alltid ha et fulladet for hånden.

Nikon Coolpix 3700


Funksjoner

Nikon Coolpix 3700
Nikon Coolpix 3700

I tillegg til stillbilder kan du filme med en oppløsning på hele 640 x 480 punkter med helt glidende bevegelser, med lyd. Du kan også bruke kameraet som diktafon, og legge lydkommentarer til bildene dine. Gjennom menysystemet kan du klippe i videoene, og justere skarphet og farger i bildene, og snu dem dersom du skulle ønske det.

En morsom funksjon er intervallfotografering, der du f. eks kan sette kameraet på st

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer