Nikon Coolpix 4300

Den populære Coolpix-serien fra Nikon har vært blant bestselgerne på digitalkameramarkedet i flere år. Modellen 4300 er blant de mest kompakte i serien, og etterfølger suksessmodellene 880 og 885.

Publisert

Kombinasjonen høy oppløsning og gode bilder er ikke lenger forbeholdt de store og dyre kameraene. Coolpix 4300 er et godt eksempel på det; kameraet måler 95 x 69 x 52 mm og veier 280 gram, er utstyrt med en 4 megapiksels CCD-brikke som tar bilder med en maks oppløsning på 2.272 x 1.704 punkter.

Vi har sett kameraet i nettbutikker til godt under 6.000 kroner. Da får du også med en fyldig programpakke, som blant annet inneholder det populære bildeprogrammet Photoshop Elements fra Adobe.

Flere forbedringer

Blant forbedringene (ut over høyere oppløsning) i forhold til forgjengeren 885, finner man raskere oppstart, bedre lysstyrke på LCD-skjermen, bedre batterilevetid og bedre fargegjengivelser, i følge Nikon selv.

Minnetypen er fortsatt Compact Flash type 1, og et 16 MB kort følger med. Vi synes det er på tide å utstyre kameraene med større kort, all den tid at de er så billige. Bildene lagres i JPEG-format (3 kompresjonsnivåer) eller ukomprimert TIFF. Du kan velge mellom hele 6 forskjellige oppløsninger. I tillegg kan du ta opp korte videoklipp i Quicktime-format, dessverre uten lyd.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer