Nikon Coolpix 4800

Nikon er på banen med et godt kamera med imponerende kraftig zoom i et relativt kompakt hus.

Publisert

Endelig har Nikon entret klassen for kompaktkameraer med kraftig zoom og vi har sett nærmere på Coolpix 4800. Dette kameraet har fått et 8,3x optisk zoomobjektiv, som er litt mindre kraftig enn de andre i denne testen. Til gjengjeld har kameraet 1 cm nærgrense ved makrofotografering, det er både mindre og lettere, har oppladbart li-ion batteri, og er det eneste kameraet i testen som har innebygd objektivdeksel. Bildestabilisator har kameraet ikke, behovet er uansett mindre ved 8x enn ved 10x og 12x.

Tradisjonelt

Huset minner da også mer om et tradisjonelt kompaktkamera. Det er bygget i grå plast, og ligger godt i hånden takket være det ergonomisk utformede grepet. Alt av knapper og hjul nås med høyre tommel, og menyene tatt i betraktning er det i hovedsak snakk om et ganske brukervennlig kamera.

LCDen er også større enn på de fleste andre i denne testen, og har bra skarphet. Den er blant de bedre i direkte sollys, og også i mørke er søkerbildet godt synlig. Signalforsterkeren er derimot litt treg, så det tar litt tid før du ser motivet på skjermen. I tillegg har kameraet en elektronisk kikkesøker, og den er faktisk blant de bedre i denne testen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer