Nikon Coolpix 700

Coolpix 700 er et enkelt kompaktkamera med en oppløsning på hele 2,11 mill. bildepunkter på CCD-brikken. Kameraet er lavprisalternativet til toppmodellen Coolpix 950. Det har flere av de samme imponerende egenskapene som storebror, men vi fant likevel noen forhold vi ikke er helt fornøyd med.

Publisert

For å presse ned prisen, har Nikon prioritert høy oppløsning fremfor tekniske egenskaper som zoom og de mest avanserte justeringsmulighetene du vil finne på 950. Men kameraet har likevel den samme avanserte lysmålingen og de viktigste justeringsmulighetene intakt.

Nesten topp bildekvalitet

Nikon sine digitale kameraer tar skarpe bilder, og det er svært positivt. Uskarpe bilder er svært vanskelig å rette i et bildeprogram, mens enkle feil i eksponeringen (som fargestikk og undereksponering) er enkelt å rette i et bildeprogram. Siden kameraet også har svært høy oppløsning (1600 x 1200 ut fra kameaet), kan du trygt forstørre bilder opp til en A4-side på utskriften.

Utebildene vi tok med dette kameraet holder svært høy kvalitet, og er både skarpe og balanserte. God karakter på dette testpunktet.

Det som likevel trekker litt ned, er at innebildene vi tok med lite belysning har enkelte plagsomme feil. På vårt studiobilde flyter enkelte objekter i motivet ut (se bildet til høyre) på en slik måte at det blir umulig å rette i et bildeprogram. Vi trodde først at dette problemet var relatert til objektivet, fordi objektiver ofte har problemer med skarphet i kantene. Men selv om vi satte problemområdet i midten, oppsto den samme feilen. For øvrig er eksponeringen god, og blir helt fin med litt fargejusteringer.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.