Nikon Coolpix 7900

Det er et av de aller minste kameraene i testen, men scorer likevel stort på bildekvalitet. Et par smarte tilleggsfunksjoner gjør dette til et meget interessant kamera!

Publisert

Selv om det er flere av de andre kameraene som er tynnere enn Coolpix 7900, oppleves det som et av testens aller mest kompakte. Det er også lettest av alle med sine 182 gram - klart til bruk. Huset er av metall, og gir et solid inntrykk. Det har også en liten bulk til høyre, som gjør at det ligger godt i hånden, noe det er alene om i denne testen.

LCD-skjermen er på 2 tommer, og den er blant de beste både til innendørs- og utendørs bruk, og best av alle i mørke omgivelser.

Kjøp mer minne

Coolpix 7900 har en bildebrikke på 7,2 megapiksler, og har et 3x optisk zoomobjektiv. Du kan i tillegg spille inn video i VGA-oppløsning, og du kan zoome mens du filmer, sistnevnte er sjelden kost i kompaktklassen. Formatet er Quicktime, og det betyr at du må installere en egen avleser på PCen for å spille av klippene. Lagring skjer til internminnet på 12 MB, eller aller helst et SD/MMC-minnekort. Dette må kjøpes løst, og er svært billige for tiden (under 1 kr pr MB er vanlig).

Smarte tilleggsfunksjoner

Kameraet har mange funksjoner, men mangler muligheten til å fokusere manuelt, og justere blender og lukkertid. Dette løses i stor grad av en rekke forhåndsdefinerte innstillinger, myntet på forskjellige motiver og situasjoner. To funksjoner er spesielt matnyttige, muligheten til å fjerne røde øyne (i det bildet tas) og lysne undereksponerte områder i bildet - uten at det går på bekostning av de delene som er riktig eksponert. Denne funksjonen (D-Lighting) utfører du etter at bildet er tatt, og det redigerte bildet blir da lagret som en kopi av originalbildet.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer