Nikon Coolpix 7900

Et så lite kamera med hele 7,1 megapiksels bildebrikke, betyr ofte mye bildestøy. Det er ikke tilfelle med Nikon Coolpix 7900.

Publisert

Sammen med lillebror 5900, ble Coolpix 7900 lansert i februar. Ser man bort fra at 7900 har høyere oppløsning, elektronisk vibrasjonsdemper ved videoopptak og fås i sort utførelse i tillegg til sølv, er de to kameraene identiske. Designen bygger på Nikon Coolpix 5200, som vi kåret til testvinner i kompaktklassen i juli 2004. Til tross for den meget kompakte utformingen er kameraet godt å holde. Dette skyldes den lille "bulken" til høyre, som sørger for et stødig grep.

Men bortsett fra temmelig lik design og størrelse, er det likevel mange nye detaljer på utsiden, og mye nytt under panseret.

Enkelhet

Kameraene er myntet på brukere som ønsker de beste resultatene uten for mye mikkmakk. Derfor har kameraet begrenset med manuelle muligheter, men har til gjengjeld mange forhåndsdefinerte fotomodi til forskjellige situasjoner. I tillegg kan du selvsagt overlate alt til helautomatikken, uten at det behøver å bety at du får dårlige resultater av den grunn.

Coolpix 7900, som vi har testet, har fått en 7,2 megapiksels bildebrikke. Det er høy oppløsning i et så lite kamera, men brikken som sitter i dette kameraet er fysisk større enn hva som er tilfelle hos mange av konkurrentene. 1/1,8" er for eksempel like stor CCD som sitter i for eksempel langt større Canon Powershot G6. I praksis betyr det ofte bedre dynamikk og mindre støy - selv om vi har sett unntak både i ene og andre retningen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer