Nikon Coolpix 8400

Dette er etter vår mening et av de aller mest spennende kameraene denne vinteren, med blant annet 8 megapiksels bildebrikke og svært kraftig vidvinkelobjektiv.

Publisert

Dette er det andre 8-megapiksels kameraet fra Nikon i kompaktklassen (første var Coolpix 8700), og avløser Coolpix 5400 som vi testet i 2003. Kameraet har en del likhetstrekk med forgjengeren, men det aller meste på innsiden er kraftig oppgradert. Med dette kameraet henvender Nikon seg først og fremst til fotoentusiaster og fotografer som ønsker et kompakt alternativ til speilrefleksen.

Solide saker

Nikon Coolpix 8400 har altså en typisk SLR-design, med kraftig, gummiert gripetak som gjør at kameraet ligger meget stødig og godt i hånden. Det er et relativt stort kamera, men likevel mindre enn de fleste andre 8-megapiksels kameraene. De ytre målene er 113 x 82 x 75 mm, og vekten stopper på 470 gram (inkl batteri). Huset er i hovedsak laget av magnesium.

På baksiden sitter en praktisk vridbar LCD. Vi kan skrive under på at når man først har blitt vant til denne løsningen, blir det vanskelig å gå tilbake til vanlige, faste LCDer. Selvportretter, bilder tatt over en folkemengde, i hoftehøyde eller langs bakken blir aldri noe problem med vridbar LCD.

Blitsen er for øvrig nedfelt i huset, og hvis du har satt funksjonshjulet i auto-posisjon, spretter den opp ved behov. rett bak sitter en sko for tilkobling av ekstern blits, og et informasjonspanel som kan bakgrunnsbelyses ved behov.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer