Nikon CoolPix 885

Navnet Nikon har god klang blant fotoentusiaster og CoolPix 885 følger så visst opp merkets gode navn og rykte. Kameraet har helautomatikk for enkel betjening, men er også meget rikt utstyrt med manuelle muligheter for den viderekomne.

Publisert

Nikon Coolpix 885 kom på markedet i fjor høst og har i skrivende stund en veiledende pris på rundt 8.600 kroner. Prisen er slett ikke avskrekkende, og Coolpix 885 havner dermed i det mellomste prisleiet blant digitale kameraer i klassen for 3 megapixels og 3x zoom.

Konstruksjon

Helhetsvurderingen av konstruksjonen er meget positiv. Formen er svært kompakt, om enn ikke så strømlinjeformet som noen av konkurrentene.

Kamerakroppen er basert på deksler av plast, men gir likevel et solid og robust inntrykk. Betjeningsorganene er velformet, funksjonaliteten er tillitsvekkende og fabrikasjonen preges av en finish av høy kvalitet. Coolpix 885 er dessuten lett i vekt, uten at det reduserer kvalitetsfølelsen.

Dog er det detaljer som svekker et ellers godt helhetsbilde. Objektivet har moderat vidvinkel og det bruker urimelig lang tid på å gjøre seg klart for opptak. Søkeren er trang og gir et bildeutsnitt som er betydelig mindre enn det fotograferte bildet.

Bildet på LCD-skjermen gir derimot tilnærmet riktig utsnitt. Skjermen er liten og mangler antireflekterende belegg. Derfor blir den vanskelig å se i solskinn. Jeg er heller ikke tilfreds med at stativfestet er i plast og at det ikke er sentrert i forhold til objektivet.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer