Nikon CoolPix 950

Mange har ventet i spenning på Nikons nyeste digitalkamera, CoolPix 950. Kameraet har en oppløsning på hele 2,11 mill. bildepunkter på CCD-brikken (1600 x 1200 ut fra kameraet), og markerer overgangen til en ny generasjon digitalkameraer. Nikon har også konsentrert seg om å utvikle et kamera som vil tilfredsstille fotointeresserte med lyst til å justere selv i tillegg til all automatikken.

Publisert

Nikon CoolPix er et litt spesielt kompaktkamera. Litt større enn de minste kompaktene, men mye mindre en "speilrefleks lookalikes" som Canon Pro70. I kjent Nikon-stil kan objektivet vris rundt en akse, slik at det blir lettere å ta bilder fra vanskelige vinkler. Mange synes at dette designet ikke er spesielt pent, men undertegnede synes fremfor alt det er praktisk, og det er viktigere enn estetikken i denne sammenhengen.

Skarpe bilder

I vurderingen av bildekvaliteten, er skarpheten på bildene alltid det første og viktigste testpunktet. Skarpheten må være bra for at kameraet skal være brukbart, og Nikon får full pott på dette testpunktet. Når oppløsningen i tillegg er så høy, betyr det i regelen at bildene tåler betydelig forstørring ut over de tradisjonelle 10 x 15 cm papirkopiene du får i fotoforretningen.

Sammenlignet med Canon Pro70, er vi ikke like imponert over fargekvaliteten under litt vanskelige lysforhold. Vårt testfoto i studio er gjort med ekstra blitzer på begge kameraer, samme avstand og samme lysforhold for øvrig. Med dette som utgangspunkt er det ingen tvil om at Canon er et hestehode foran Nikon når det gjelder farger og tegning av motivet generelt (sjekk bildet over).

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer