Nikon Coolpix A

Nytt kompaktkamera med bildebrikke i DX-format

Kompaktkamera med DX-bildebrikke. Foto: Brynjulf Blix
Kompaktkamera med DX-bildebrikke. Foto: Brynjulf Blix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Små kameraer har en unik fordel, og det er at de er veldig fine når de ikke brukes. Men når man skal ta bilder med dem kommer svakhetene frem. Det er ikke plass til god optikk, bildebrikken blir liten og ergonomien blir utfordret siden det er trangt for å gi god betjeningskomfort.

Men det går an å lage et kamera som overvinner flere av disse hindringene, og det er altså det Nikon nå vil gjøre med nye Coolpix A.

Verdens minste kamera med bildebrikke i DX-format

Det unike med Coolpix A er bildebrikken, som er i samme størrelse som i Nikons speilreflekskameraer fra D7100 og nedover.

Stor bildebrikke gir ganske enkelt bedre bildekvalitet, med større lysfølsomhet, mindre støy og høy skarphet og kontrastomfang.

Objektivet har fast vidvinkel på 18,5 mm som tilsvarer 28 mm i klassisk 35 mm format. Lysfølsomheten er f2,8 og bildebrikken har 16,2 megapiksler.

Bildebehandlingen gjøres med Expeed 2, og følsomheten er fra 100-6400 ISO med mulighet for manuelt valg av 12800 og 25600.

I tillegg til autofokus er det også en fokuseringsring for manuell fokus. Bildene kan også lagres i 14-bits NEF (RAW) og det er en rekke redigerings og korrigeringsmuligheter direkte i kameraet. LCD-skjermen er på 3 tommer og har 921 000 punkter.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer